Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Esat Ülkü, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti: “Bilimsel birikimini sağlık ve sağlık çalışanları için seferber etti”

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Esat Ülkü, 13 Ekim tarihinde, koronavirüs tedavisi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybetti.

3 Ekim’den bu yana Nazilli Devlet Hastanesi‘nde tedavi gören Dr. Ülkü, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edilmişti. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Ülkü, bu hastanede hayatını kaybetti.

Aydın Tabip Odası Twitter hesabından yaptığı açıklamada Dr. Esat Ülkü’yü, “Hekim duruşu, insancıllığı ve güzel enerjisiyle bizleri bir araya getiren bir ağabey ve dost” olarak andı.

Aydın Tabip Odası, cenaze ile ilgili gerekli bilgilendirmeyi daha sonra yapacaklarını duyurdu.

Dr. Esat Ünlü kimdir?

Dr. Ülkü 1953 yılında doğdu. 1978 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan başkan, kadın doğum uzmanı olarak hizmet verdi. Ülkü evli ve iki kız çocuğu babasıydı. 

Ülkü, bu yıl yapılan genel kurulda Aydın Tabip Odası’nın yeni başkanı olmuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.