Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hava Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve MİT’te, yedisi albay 110 askere FETÖ operasyonu

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki örgütlenmesine yönelik operasyonlar kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat/Personel başkanlıkları ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Başkanlığı’nda görev yapan veya burada görev yapanlar ile ilişkisi olan zanlıların yakalanması için operasyon başlatıldı.

İzmir merkezli olarak 25 ilde düzenlenen operasyon kapsamındaile 16’sı pilot (dördü F16 pilotu) olmak üzere 98’i Hava Kuvvetleri ve 12’si Sahil Güvenlik Komutanlığı’na mensup 105’i halen görevde, toplam 110 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 89’u gözaltına alındı.

Gözaltı kararı verilen askerlerin yedisinin albay, ikisinin yarbay, dokuzunun binbaşı, 17’sinin yüzbaşı, 37’sinin üsteğmen, dördünün teğmen, 33’ünün astsubay, birinin ise uzman çavuş olduğu öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.