Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi’nde Sırbistan ile karşılaştı: Yine bir puan

Türkiye A Milli Futbol Takımı, dün (14 Ekim) akşam UEFA Uluslar B Ligi’ndeki dördüncü maçında, Türk Telekom Stadyumu’nda Sırbistan ile karşılaştı. Bulgar hakem Georgi Kabakov yönettiği maç karşılıklı gollerle 2-2 sonuçlandı. 

Sırbistan, maça iyi başladı ve 21’inci dakikada 25 yaşındaki yıldız futbolcusu Sergey Milinkovic-Savic’in golüyle öne geçti. İlk yarıda pek fazla etkin olamayan Türkiye, devre arasına 1-0 geride girdi. İkinci yarının hemen başında, Filip Djuricic’in ceza sahası içinde düşürülmesi sonucunda penaltı kazanan Sırbistan, Aleksandar Mitrović’in düzgün vuruşu sonucunda 49’uncu dakikada farkı ikiye çıkardı. Türkiye, 2-0 geri düştükten yedi dakika sonra Hakan Çalhanoğlu ile gole cevap verdi. Kenan Karaman’la duvar pası yapan Hakan, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-2. 

Türkiye, golden sonra oyuna iyice ağırlığı koymaya başladı. 80’inci dakikada karambolde topa dokunan Fenerbahçe’nin genç yıldızı Ozan Tufan, durumu 2-2’ye getirdi. Mücadelede başka gol olmayınca iki takım da maçtan birer puanla ayrıldı. 

Öte yandan grubun diğer maçında Rusya ve Macaristan, Moskova’da golsüz berabere kaldı. Bu sonuçlarla A Milli Takım, üç puanla üçüncü sıradaki yerini korudu.

Gruptaki beşinci müsabakalar, 15 Kasım’da Türkiye ile Rusya ve Macaristan ile Sırbistan arasında oynanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.