Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya’da koronavirüs yardım fonu skandalı: Senatörün iç çamaşırından yaklaşık 43 bin Türk Lirası değerinde nakit para çıktı

Brezilya Senatosu Başkan Yardımcısı Chico Rodrigues’in, koronavirüsle mücadele için ayrılması gereken kamu fonundan zimmetine para geçirdiği ortaya çıktı. Rodrigues’in evine baskın yapan polis, senatör yardımcısının iç çamaşırında tomar tomar para buldu. Rodrigues aynı zamanda Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsanaro’ya da yakınlığıyla bilinen isimlerden.

Brezilya polisi, 14 Ekim Çarşamba günü koronavirüs salgınıyla mücadelede kullanılması gereken paraları zimmetine geçirdiği iddia edilen kişilere yönelik büyük bir operasyonun parçası olarak, Brezilya Senatosu Başkan Yardımcısı Chico Rodrigues’in evine baskın yaptı. 

Skandala ilişkin haber ilk olarak Estado de Sao Paolo gazetesinde yayımlandı. İsmini vermeden konuşan iki kaynak, senatörün iç çamaşırından 30 bin Brezilya Reali (yaklaşık 43 bin Türk Lirası) para çıktığını söyledi. 

Bolsonaro 2018 yılındaki seçimlerde aday olduğunda, ülkedeki yolsuzluklarla mücadele edeceğine söz vermişti. Ancak en büyük destekçilerinden Senatör Rodrigues’in evinde bulunan paralar, Bolsanaro’nun kendisini “yolsuzlukla mücadelenin neferi” olarak gösterme çabalarına büyük bir darbe vurdu. Çarşamba günü konuyla ilgili konuşan Bolsanaro, “Hükümetimde herhangi bir yolsuzluk olduğuna inanmıyorum” dedi ve dolandırıcı politikacıları “boyunlarını uçurmakla” tehdit etti. 

Derleyen: Özge Çakır Somlyai

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.