Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Erzurum’da konuştu: “Vaka sayıları son bir haftada, başta İstanbul ve Bursa’da olmak üzere artmaya başladı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerdeki koronavirüs salgınına karşı mücadeleyi izlemek için yaptığı ziyaretleri kapsamında bugün (16 Ekim Erzurum’daydı. Bakan Koca, Erzurum’da yaptığı açıklamalarda, koronavirüs salgınının son bir haftada ivme kazandığını belirtirken İstanbul ve Bursa’daki vaka sayılarının artış eğiliminde olduğunu söyledi. 

Koronavirüs salgınının Türkiye’deki seyrine dair “Özellikle son dört-beş haftalık zaman diliminde belirgin bir azalış yaşadık” diyen Koca, artış yaşanan illerle ilgili olarak ise “Bir haftadan bu yana İstanbul, Bursa başta olmak üzere birçok ilimizde de gözlemlediğimiz artış eğilimi içinde olduğumuzu söyleyebilirim” dedi. 

Bakan Koca sağlık çalışanlarının yorulduğu, tükendiği yönündeki iddialara da şöyle yanıt verdi: “Tükendi denilen hekimlerimiz, hemşirelerimiz, tüm diğer branşlardaki sağlık personelim, destek hizmet personelimiz canla başla görevini yapıyor. Lütfen, onların bu fedakârlığı sizin için kurallara uyma noktasında motivasyon sebebi olsun. Bizler tedbirimizi alalım ki sağlık çalışanlarımız nefes alabilsin.”

“Vaka sayıları Erzurum’da yüzde 60 düştü”

Ağustos sonu ve eylül ortasına kadar en yüksek vaka sayılarını gören Erzurum’da vaka sayılarının düştüğünü belirten Koca, “Yaptığımız hızlı ve etkili müdahalelerle bu artışı kontrol altına almaya başladık. Erzurum’da bir ay öncesine göre vaka sayımızda yaklaşık yüzde 60 oranında düşüş sözkonusu” diye konuştu.

Bölgedeki sekiz ilin değerlendirme toplantısı yapılacak

Bakan Koca, Erzurum’da, bölgedeki diğer illerin değerlendirme toplantılarının yapılacağını da belirtti. “Bölge toplantısı olarak Ağrı, Ardahan, Bingöl, Erzincan, Iğdır, Kars ve Tunceli il sağlık müdürlerimizin, başhekimlerimizin, saha koordinatörlerimizin katılımıyla bölge değerlendirmesi yapacağız” diyen Koca, toplantının içeriğine dair ise şunları söyledi:Böylece bu sekiz ilimizdeki genel durumu, ihtiyaçları, sağlık altyapısını detaylı değerlendirmiş olacağız. Hastane ziyaretimiz ve sekiz ilimizin sağlık durumuna ilişkin toplantımız bittikten sonra da tekrar sizlerin karşısına geçip alınan kararları açıklamış ve sorularına cevap vermiş olacağım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.