Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanlığı salgında güncel verileri açıkladı: Bugünkü hasta sayısı 1.812, son 24 saatte 73 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgınına ilişkin güncel verileri paylaştı. Bugün 117 bin 5 test yapıldı, hasta sayısı 1.812 oldu. Son 24 saatte 73 kişi hayatını kaybederken 1.419 kişi ise iyileşti. Toplam hasta sayısı 343 bin 955’e, toplam ölüm sayısı ise 9 bin 153’e çıktı.

“İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraş, Denizlideki artış tüm Türkiye için risktir”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün salgının gidişatına dair Erzurum’da açıklamalarda bulundu. Kapalı alanlarda virüsün yayıldığına tekrar dikkat çeken Koca, “Salgın dünyanın bir yerinde yükselişe geçtiği zaman bunu diğer bölgeler izliyor. Sizlerle bazı endişelerimi açıkça paylaşmış, 1 milyon 100 bini aşan sağlık çalışanımızla her zamankinden daha çok çaba içine girdiğimizi belirtmiştim. Bir ay öncesine kıyasla yayılımın önünü kestik. Fakat bu başarıyı İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraş, Denizli gibi illerde de göstermeliyiz. Buralardaki artış elbette tüm Türkiye için risktir” ifadelerini kullandı

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1317136355554623488?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.