Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan hükümeti yeni koronavirüs önlemi almak zorunda

Gazeteci Murat Yetkin YetkinReport‘ta yayımladığı “Erdoğan hükümeti yeni koronavirüs önlemi almak zorunda” başlık yazısında, salgın yönetiminde yapılan hataları ve artan koronavirüs vakaları nedeniyle hükümetin yeni önlemler alması gerektiğini anlattı.

Önlemlerin gecikmesi halinde riskin daha da artacağını vurgulayan Yetkin, “Haziran ayında, daha çok turizm geliri umuduyla bir anda ‘Her şey serbest’ demenin hata olduğunu kabul etmesi gerekiyor Erdoğan hükümetinin. Ayasofya’nın yeniden açılışında bir günde Türkiye’nin her yerinden 350 bin kişinin İstanbul’da bir meydana toplanıp sonra Türkiye’nin her yerine dağılması ve Kurban Bayramı’nda sadece Türkiye değil, örneğin Almanya’dan da çok sayıda gurbetçinin Türkiye’nin tatil yerlerine toplanıp sonra evlerine dönmesinin iki riskli uygulama olduğunun kabulü gerekiyor. Ama ne oldu? Vaka ve hasta, ne derseniz deyin, salgının temmuzdan itibaren canlanması nedeniyle dış turizm geliri beklentisi de suya düştü; ikisi arasındaki bağı yok sayacak kadar panik içinde alınmış, yanlış kararlardı çünkü” dedi.

Murat Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.