Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beyrut Limanı’nda 4 Ağustos’ta meydana gelen patlamanın anısına kırık cam ve moloz yığınlarından yapılmış bir kadın heykeli dikildi

Lübnanlı sanatçı Hayat Nazer, Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki limanda 4 Ağustos günü meydana gelen patlama sonrası etrafa dağılan kırık cam ve moloz parçalarıyla bir kadın heykeli yaptı. Heykel, Beyrut Limanı’ndaki patlamanın yaşandığı yerin tam karşısına yerleştirildi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki limanda 4 Ağustos’ta meydana gelen patlama sonucu 180 kişi hayatını kaybetmiş ve yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bölgede bulunan evlerin ve binaların birçoğu hasar görmüştü. Lübnanlı sanatçı Hayat Nazer, patlama sonrasında evlerden topladığı kırık cam ve moloz parçalarını kullanarak bir kadın heykeli yaptı. Nazer’in heykeline patlamanın yaşandığı 18.08 saatini gösteren kırık bir saat eşlik ediyor. 

Heykel patlamanın gerçekleştiği alanın karşısına, ülke genelinde süren protestoların birinci yıldönümünü kutlamak için 20 Ekim Salı günü yerleştirildi. 

Lübnanlı sanatçı Hayat Nazer, ihmalden kaynaklanan ve hükümetin istifasıyla sonuçlanan patlamadan sonra halkın öfkesini yansıtan bir kadın heykeli yapmak istediğini belirtti. Aynı zamanda bir aktivist olan Nazer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu heykel hükümetin bize ne yaptığını temsil ediyor. Bizi önce yaktılar, ardından kül, cam ve moloz yığınlarına dönüştük. Bunun tekrar olmasına izin vermeyeceğiz. Affetmeyeceğiz ve unutmayacağız. Beyrut’u yeniden inşa edecek ve yükseleceğiz” dedi. 

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.