Paris’teki İsrail Büyükelçiliği önünde polislere yapılan saldırının ardından yedi İngiliz vatandaşı tutuklandı

Fransa’nın başkenti Paris’teki İsrail Büyükelçiliği önünde polislere yapılan saldırı sonrası yedi İngiliz vatandaşı tutuklandı. Savcılığın yaptığı açıklamaya göre tutuklananlar arasında iki de çocuk bulunuyor.

The Guardian‘ın haberine göre pazartesi (19 Ekim) akşam saatlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te, Şanzelize Caddesi yakınlarındaki İsrail Büyükelçiliği önünde polislere saldırı düzenlendi. Paris Savcılığı, saldırıda yaralanan olmadığını, “cinayete teşebbüs” gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Paris Savcılığı’nın açıklamasına göre yedi kişi, İsrail Büyükelçiliği önüne sahte plakalı araçlarla geldi ve araçları üstlerine sürerek polis memurlarını yaralamaya çalıştı. Sahte plakalı bu araçlar, olayın hemen ardından uzaklaştı.

Savcılık, saldırı günü elçilik önünde bulunan ikisi çocuk yedi İngiliz vatandaşının salı (20 Ekim) günü soruşturma kapsamında tutuklandığını açıkladı.

Hükümet yetkilileri, 17 Ekim’de öğretmen Samuel Paty’nin başı kesilerek öldürülmesi ve iki gün sonra Eyfel Kulesi’nin altında iki Müslüman kadının bıçaklanması sonrası, ülke genelinde artan şiddet ve ırkçılığı önlemek için Fransız polisinin ağır güvenlik önlemleri aldığını açıkladı.

Derleyen: Zelal Direkci

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.