Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı’nın Bursa’daki toplantısına Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı – Fahrettin Koca: “Önümüzdeki hafta Ekrem İmamoğlu ile de görüşeceğim”

Koronavirüs salgınıyla ilgili, illerde inceleme ve değerlendirme yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün (23 Ekim) Bursa’daydı. Değerlendirme toplantısını Bursa Valiliği’nde yapan Koca’ya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Valisi Yakup Canpolat eşlik etti.

Bursa merkezli yapılan bölge toplantısında Bakan Koca, Balıkesir, Bilecik, Yalova ve Çanakkale il sağlık müdürleri ve saha koordinatörleriyle ayrı ayrı görüştü.

“Bursa’da eylül ayına göre vaka sayıları üç kat arttı”

Bakan Koca, koronavirüs salgınının tüm ülkede yeniden tırmanışa geçtiğini söyledi ve “Bursa, salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Koronavirüs sayıları eylül ayının ortasına kıyasla günlük ortalamada üç katına çıktı. Bursa halkından salgınla mücadeleyi hayatı koruma mücadelesi olarak görmelerini rica ediyorum” dedi.

“Vakaların yüzde 40’ı İstanbul’da”

İstanbul’un, Türkiye’nin kalbi olduğunu vurgulayan Koca, “83 milyonun kalbi İstanbul’a da seslenmek istiyorum. İstanbul’da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40’ına ulaşmış durumda. İstanbullullar’ı kurallara gerekirse fedakârlıkta bulunarak uymaya davet ediyorum” diye konuştu. Sağlık çalışanlarının emeğine de dikkat çeken Koca, “Sağlık çalışanlarımız her gün fedakârlığın yeni örneğini gösteriyor. Onların hastaları iyileştirme çabalarını bizler de tedbirlere uymak için gösterelim” dedi.

“İmamoğlu ile görüşeceğim”

Bakan Koca, önümüzdeki günlerde İstanbul’da olacağını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşeceğini belirtti. Koca şunları söyledi: “Hafta sonundan başlayarak beş gün çalışma arkadaşlarımla birlikte olacağım. İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ile görüşmeler yapmayı planlıyorum.” 

Bilim Kurulu’nun önümüzdeki hafta içindeki toplantısının da İstanbul’da yapılacağını belirten Koca, “Denetimler, günlük hayat düzeni ve toplu taşıma konusunda mücadeleyi kolaylaştırıcı sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün (22 Ekim) İstanbul’da, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın katılımıyla koronavirüs değerlendirme toplantısı yapmış, toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çağrılmamıştı. Toplantının yapıldığını Koca’nın Twitter paylaşımından öğrenen İmamoğlu, “İstanbul’da ani bir olay olduğunda, ilk ulaşılması gereken kişi, benim. Bu işte küsmek olmaz. Ben, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Milletimizin canıyla ilgili mücadele veriyoruz. Konu İstanbullu, İstanbullu’nun canı” diyerek tepki göstermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.