Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’un ikinci sürücüsüz metro hattı açılıyor

İstanbul’un ikinci sürücüsüz metrosu, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun ilk etabı 28 Ekim Çarşamba günü açılıyor. 18 kilometre uzunluğundaki metro hattı 15 istasyondan oluşacak. 

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun ilk etabı olan M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce, 28 Ekim’de açılıyor. Hattın günlük olarak 400 binden fazla yolcuya hizmet vermesi planlanıyor. 

Test sürüşü birkaç gün önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) davet ettiği vatandaşlarla birlikte yapılırken, 28 Ekim’de kullanıma açılacak olan metro hattının iki gün boyunca ücretsiz olacağı açıklandı.

İlk test sürüşünü İmamoğlu yapmıştı

Hattın ilk etabının ardından Kabataş’a uzanan kısmının da inşaatına hız verilecek. Metro hattı Mahmutbey’den de Esenyurt’a uzatılmak isteniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şubat ayında hattın ilk test sürüşünü gerçekleştirmişti. İmamoğlu, Mecidiyeköy istasyonundan Tekstilkent istasyonuna yaklaşık 30 dakika süren bir yolculuk yapmıştı.

19 Mayıs’ta açılacaktı, pandemi nedeniyle gecikti

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin, hattın Beşiktaş ve Kabataş istasyonlarındaki arkeolojik çalışmalarının devam ettiğini aktarmıştı. Hattın aslında 19 Mayıs’ta açılması planlanıyordu. Mayıs ayında bir açıklama yapan Alpkökin, koronavirüs salgını nedeniyle yabancı personelin ülkelerine dönmek zorunda kaldığını ve gecikmenin bu yüzden yaşandığını açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.