Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs testi pozitif çıkan Ekrem İmamoğlu’nun tedavisi hastanede devam ediyor, Muhittin Böcek’in durumu iyiye gidiyor

Koronavirüs testi pozitif çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tedavisine hastanede devam edilirken ağustos ayından beri tedavi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sağlık durumunun iyiye gittiği ama durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Geçen hafta çarşamba (21 Ekim) günü Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda Şener Şen’in rol aldığı Zengin Mutfağı oyununu izleyen İmamoğlu’nun aynı akşam yaptırdığı test negatif çıktı. Ateşi iki gün önce 38 dereceye yükselen İmamoğlu, yeniden test yaptırdı. Sonucun pozitif olması nedeniyle İmamoğlu, Nişantaşı’ndaki Amerikan Hastanesi’nde tedavi altına alındı

Son bilgilere göre İmamoğlu, hastanede gözetim altında tutulmaya devam ediliyor. Hastane odasından görüntülü mesaj paylaşan İmamoğlu, “Çarşamba günü testim negatif çıkmıştı. Ama dün akşam ateşim yükseldi. Test oldum. Bugün itibarıyla pozitif olduğum şeklinde bir rapor oluştu. Şu an iyiyim. Ateşim fena değil. Duyurularımızı hep yapıyoruz. Teması mümkün olduğu kadar azaltalım. İstanbul’da her şey güzel olmaya devam edecek” dedi.

İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 28 Ekim’de Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattının açılışını yapması bekleniyordu ancak katılacağı tüm programlar iptal edildi. İBB Sözcüsü Murat Ongun, koronavirüse yakalanan İmamoğlu’nun ailesi ve yakın çalışma arkadaşlarına da test yapıldığını ve sonuçların negatif çıktığını açıkladı.

İmamoğlu’nun 17 Ekim günü Ümraniye-Göztepe metro tünelindeki inceleme gezisini birlikte yaptığı İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Pelin Alpkökin‘in bir gün sonra yaplılan korona testi de pozitif çıktı.

İstanbul’da koronavirüs testi pozitif çıkan belediye başkanlarından biri de Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat oldu. İki gün önce karantinaya alınan Akpolat’ın tedavisi sürüyor.

Muhittin Böcek’in bulguları stabil

Ağustos ayında koronavirüs testi pozitif çıkan ve 7 Eylül’de yoğun bakıma alınan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Astım rahatsızlığı ve akciğerlerindeki yırtılma nedeniyle uyutulan Böcek’in daha iyi nefes alabilmesi için trakeostomi uygulanmıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Böcek’in bulgularının stabil devam ettiği, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu paylaşıldı. 

Öte yandan, Samsun’un Asarcık İlçesi Belediye Başkanı Şerif Kılağuz ve Gümüşhane’ye bağlık Şiran İlçesi Belediye Başkanı Mutlu Özel’in de koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı açıklandı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.