Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Lirası, dolar karşısında en düşük seviyesini gördü – Vatandaşa kurdan nasıl etkilendiğini sorduk: “Asgari ücretli çalışan olarak ay sonunu getiremiyoruz”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) 22 Ekim Perşembe günü aldığı karar ile politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 10,25’te sabit tuttu. 26 Ekim Pazartesi sabahı ise Türk Lirası, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Doları karşısında en düşük seviyesini gördü. 1 ABD Doları, 8 Türk Lirası’nın üzerinde güne başladı. 

İstanbul’un Gaziosmanpaşa, Eminönü ve Kağıthane ilçelerinde yaşayan vatandaşlara, hayatlarının TL’nin dolar karşısında rekor düzeydeki değer kaybından nasıl etkilendiğini sorduk.

Öğrenci olan iki kardeş, fiyat artışı yüzünden kitap alamadıklarını ve araştırma yapamadıklarını söyledi. Üniversite sınavlarına hazırlanan bir öğrenci ise, “Dolar arttıkça kitap fiyatları artıyor. En ucuz kitap bile 60-70 TL. Öğrenci olduğum için para yetiştiremiyorum” dedi.

Gaziosmanpaşa’da çalışan bir vatandaş, kur artışı yüzünden yurtdışına gidemediğini, her şey dolar bazlı olduğu için yaşam kalitesinin düştüğünü belirtti.

Eminönü’ndeki bir vatandaş ise ekonomik kriz yüzünden iş bulamayan üniversite mezunu çocuğunun askere gitmek zorunda kaldığını anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.