Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaliforniya orman yangınları devam ediyor: Sadece bir günde 22 yeni yangın çıktı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde, 5 Eylül’de başlayan orman yangınları hâlâ devam ediyor. Pazartesi (26 Ekim) günü rüzgarla birlikte yangınların körüklendiği bölge, hızla tahliye edildi. Yangınlarda iki itfaiyeci ağır yaralandı. 

Yüz binlerce Kaliforniyalı, kuru ve sert rüzgarlar sebebiyle iki gün boyunca elektriksiz kaldı. Meteoroloji uzmanları, aşırı rüzgar ve düşük nem uyarısı yaptı. Kaliforniya’da, şimdiye kadarki en düşük nem seviyesi ölçüldü. Uzmanlara göre bu durum, yangınların artacağını gösteriyor.

Kaliforniya’daki orman yangınları, yanan alan büyüklüğü açısından bölgede en çok zarara yol açan yangınlar olarak tarihe geçti. 

Saatte 129 kilometre hıza çıkan rüzgarlar sebebiyle, yangın, Orange ilçesinde 2.913 hektarlık alana daha yayıldı. Yaklaşık 90 bin kişi bölgeden tahliye edildi. İki itfaiyeci, ileri derecede yanık sebebiyle hastaneye yatırıldı. Birkaç saat sonra aynı bölgede 485 hektarlık alan daha yandı, binden fazla ev tahliye edildi. Pazartesi günü ise toplam 22 yeni yangın çıktı. Dört binin üzerinde itfaiyeci, Kaliforniya’da yangınlarla mücadele ediyor. 

Şimdiye kadar yangınlarda 1,6 milyon hektarı aşkın alan yandı. Çıkan 8 bin 834 yangında 31 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 488 bina zarar gördü. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.