Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kısa çalışma ödeneği uygulaması ve işten çıkarma yasağı uzatıldı

Kısa çalışma ödeneği uygulaması ve işten çıkarma yasağı, cumhurbaşkanlığı kararı ile iki ay daha uzatıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla işten çıkarma yasağı, koronavirüs salgını gerekçesiyle 17 Kasım’dan itibaren iki ay daha uzatıldı.  İki ay daha uzatılan kısa çalışma ödeneği uygulamasında ise daha önce uzatılan süre 30 Ekim’de sona eriyordu.

İşten çıkarma yasağı, İş Kanunu’nun geçici 10. maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilmiş olan sürelerde 17 Kasım 2020 itibarıyla iki ay süreyle uzatıldı. Bu fıkralarda her türlü iş ya da hizmet sözleşmesinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri nedenler, iş ya da hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, işyerinin herhangi bir sebeple kapanması, faaliyetinin ve işin sona ermesi durumları haricinde işveren tarafından feshedilemeyeceği belirtiliyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, cumhurbaşkanlığı kararını duyururken şunları söyledi:

”Salgının etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak için Sosyal Koruma Kalkanımız ile çalışanlarımızı ve işverenlerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Kısa çalışma ödeneği, fesih kısıtı ve nakdi ücret desteği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle iki ay uzatıldı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.