Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da radikal İslamcı hareketlerle bağlantılı olmakla suçlanan ve kapatılan derneğin kurucusu Türkiye’den sığınma talep etti

Fransa’da “radikal İslamcı hareketlerle ilişkili olmakla” ve “terör saldırılarını meşrulaştırmakla” suçlanan BarakaCity isimli kuruluş, Bakanlar Kurulu kararıyla kapatıldı. Kararı Twitter’da paylaşan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “Barakacity nefreti körükledi, radikal İslamcı hareketle ilişkilerini sürdürdü, terör eylemlerini meşrulaştırdı” dedi.

BarakaCity adlı kuruluş kendini “insani yardım ve insan hakları savunucusu sivil toplum kuruluşu” olarak tanımlıyor.

Paylaşılan kararda BarakaCity ve kurucusu Idriss Sihamedi, sosyal medya hesapları üzerinden “nefret dolu, ayrımcı ve şiddet içeren fikirleri yaymakla” suçlandı. Kararda Sihamedi’nin 2016 yılında televizyonda yayınlanan bir söyleşisinde IŞİD’i kınamayı reddettiğine de yer verildi. Kuruluş, sosyal medya hesabı üzerinden karardaki suçlamaları yalanladı.

BarakaCity’nin kurucusu Idriss Sihamedi

Hakkındaki suçlamaları reddeden kurucu Idriss Sihamedi, Türkiye’den sığınma talebinde bulundu. Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Sihamedi ölüm tehditleri aldığını söyledi, kendisi ve ekibi için sığınma talep etti.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden Sihamedi’nin talebine yanıt geldi. Göç İdaresi tarafından Twitter üzerinden Sihamedi’ye verilen cevapta, Sihamedi ve ekibinin ad soyadları, kimlik bilgileri ve pasaport numaralarıyla dilekçe vererek iltica başvurusu yaptıkları takdirde, başvurularının değerlendirileceği söylendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.