Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uluslararası Roman toplantısı, “Başka Bir Siyaset Okulu”nda yapılıyor

Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Roman gençlerine yönelik “Başka Bir Siyaset Okulu”, 24 Ekim’de koronavirüs önlemleri kapsamında çevrimiçi olarak başladı. “Başka Bir Siyaset Okulu”, 31 Ekim Cumartesi günü, eğitimlerin yanı sıra Romanlar ile ilgili politika üreten uluslararası uzmanları bir araya getirecek.

Roman gençlerin sosyal ve siyasal alanda karar mekanizmalarında aktif yurttaşlar olarak rol almalarını hedefleyen “Başka Bir Siyaset Okulu”, bu yıl dördüncü kez kapılarını açtı. 18-35 yaş arasındaki 40 gencin katıldığı eğitim programı, bu yıl koronavirüs nedeniyle çevrimiçi ortamda düzenlendi. “Başka bir Siyaset Okulu”nda, akademisyen ve sivil toplum temsilcileri tarafından, sosyal politikalar, yerel yönetimlerin işleyişi, Avrupa ve Türkiye’de Roman sivil toplumunun gelişimi, Romanlar’a yönelik politikalar, toplumsal cinsiyet, alternatif aktivizm modelleri, sosyal girişimcilik ve kamuya hitabet eğitimleri veriliyor.

Programın son günü 31 Ekim’de, “Roman İçermesine Sektörel Yaklaşımlar”, “COVID-19 Sonrası Sosyal Politikalar”, “Batı Balkanlar ve Türkiye Özelinde Roman İçermesine Bölgesel Yaklaşım” konuları ele alınacak. Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından Avrupa Konseyi ve Olof Palme Uluslararası Merkezi’nin desteğiyle hayata geçirilen projenin son gününde yer alacak uzmanların isimleri şöyle:

Viyana Ekonomi ve İşletme Üniversitesi Avrupa ve Uluslararası Hukuk Enstitüsü Bölüm Üyesi Walter Wolf, Avrupa Eğitim Vakfı Mesleki Eğitim ve Öğretim ve Sosyal İçerme Uzmanı, Sırbistan, Türkiye ve İsrail Operasyonları Departmanı Ülke Koordinatörü Lida Kita, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İktisadi ve Sosyal Kalkınma Bölümü Sosyal Politika ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Yöneticisi Mehmet Caner Demir, ERGO Network Politika ve Proje Koordinatörü Mustafa Jakupov, Roma Active Arnavutluk Direktörü Adriatik Hasantari, Olof Palme Uluslararası Merkezi Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Helin Şahin, Regional Cooperation Council Politika Uzmanı Mimoza Gavrani.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.