Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’nın Lyon kentinde Rum-Ortodoks rahip silahlı saldırıya uğradı

Fransa’nın Lyon kentindeki Rum-Ortodoks Kilisesi’nde görevli 52 yaşındaki rahip Nikolaos Kakavelakis dün (31 Ekim Cumartesi) silahlı saldırıya uğradı. Saat 16.00 sıralarında, kiliseyi kapatmak üzereyken vurulan rahip ağır yaralanırken saldırıyı yapan kişi henüz bulunamadı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, Ulusal Terörle Mücadele Savcılığı dosyaya henüz müdahil olmadı. Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen rahip Nikolaos Kakavelakis, 2007’den beri Lyon’da görev yapıyordu. 

Lyon Cumhuriyet Savcılığı bir şüphelinin yakalandığını ama bu kişinin olayla bağlantısının kurulamaması sonucu serbest bırakıldığını açıkladı. Saldırı, 29 Ekim Perşembe günü Fransa’nın Nice kentindeki Notre-Dame de l’Assomption Kilisesi’ne yapılan ve üç kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırının ardından yaşandı. İki olay arasında bağlantı olup olmadığı araştırılıyor. 

Polis soruşturmasında, terör saldırısından başka ihtimaller de değerlendiriliyor. Kentteki küçük Yunan dini topluluğu arasında yaşanan sorunların da değerlendirildiği soruşturmaya ilişkin Le Monde gazetesine konuşan bir kaynak, radikal İslamcı bir saldırı olduğuna yönelik somut bir delil olmadığını söyledi ve “Mevcut bağlamda ihtiyatlı davranıyoruz, hiçbir şeyi dışlamak istemiyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.