Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa hükümeti, Ülkü Ocakları’nın ülkedeki faaliyetlerinin durdurulacağını açıkladı

Fransa İçişleri Bakanlığı, Ülkü Ocakları’nın ülkedeki faaliyetlerinin durdurulacağını açıkladı. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin tarafından yapılan açıklamada, konunun çarşamba günü yapılacak Bakanlar Kurulu’nda ele alınacağı belirtildi.

Fransız haber ajansı AFP’nin haberine göre, dün (1 Kasım) Fransa Parlamentosu’nun hukuk komisyonunda radikal İslamcı terör tehdidiyle ilgili konuşan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkede “Bozkurtlar” olarak bilinen, Ülkü Ocakları çatısı altındaki “aşırı Türk milliyetçilerinin” faaliyetlerinin durdurulması için harekete geçeceklerini ve konunun çarşamba günü (4 Kasım) düzenlenecek Bakanlar Kurulu’nda ele alınacağını söyledi.

Fransa hükümeti tarafından alınan bu kararın, geçen çarşamba günü (28 Ekim) Fransa’nın Lyon şehrinde, Dağlık Karabağ’daki çatışmaya ilişkin Azerbaycan’a yönelik düzenlenen protesto gösterileri sırasında, Türk ve Azeri kökenli vatandaşlar ile Ermeni kökenli vatandaşlar arasında çıkan arbede üzerine alındığı aktarılırdı. Bu kararın alınmasında, Lyon yakınlarındaki Decines-Charpieu kasabasında bulunan Ermeni Ulusal Anma Merkezi’nin duvarına ve bir Ermeni anıtına “Bozkurtlar” ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin baş harflerinin yazılmasının da etkili olduğu belirtildi.

Decines-Charpieu kasabasındaki Ermeni Ulusal Anma Merkezi’nin duvarına Recep Tayyip Erdoğan’ın baş harfleri ve Fransızca “Bozkurtlar” anlamına gelen “Loup Gris” yazıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.