Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada’da Cadılar Bayramı gecesinde iki kişiyi kılıçla öldüren Ortaçağ kıyafetli saldırgan tutuklandı

Kanada’nın Quebec eyaletinin başkenti Quebec City’de kılıçlı bir saldırgan iki kişiyi öldürüp beş kişiyi yaraladı. Carl Girouard (24) isimli saldırgan, Cadılar Bayramı’nın kutlandığı 31 Ekim akşamı Ortaçağ kostümü ve Japon yapımı bir kılıç ile şehir merkezinde bayramı kutlayan insanları hedef aldı. Üç saatlik bir kovalamacanın ardından yakalanan Girourad’ın birinci dereceden adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarından perşembe (4 Kasım) günü mahkemeye çıkartılacağı açıklandı.

Quebec Eyaleti Polis Şefi Robert Pigeon, olaya ilişkin yaptığı açıklamada saldırganın kurbanlarını rasgele seçtiğini ve verebildiği kadar fazla zarar vermeye çalıştığını söyledi. Pigeon, Girouard’ın şimdilik herhangi bir terör grubuyla bağlantısının olduğu yönünde bir kanıtla karşılaşmadıklarını belirtti.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin kuaför Suzanne Clermont (61) ve müze iletişim direktörü François Duchesne (56) olduğu açıklandı.

Koronavirüs salgını sebebiyle şehrin “yarı karantinada” olduğunu belirten polis yetkilileri, bu yüzden saldırı anında sokakların alışıldığı kadar kalabalık olmadığını açıkladı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla saldırıyı kınarken Quebec Valisi Regis Labeaume, “Akıl sağlığı hakkında toplumsal bir diyalog başlatmalıyız çünkü bu konuyu idare etmek gittikçe zorlaşıyor” açıklamasını yaptı.  

Derleyen: Fazıl Alp Akiş

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.