Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyaca ünlü Arjantinli eski futbolcu Diego Maradona’nın beyin ameliyatı başarılı geçti

Dünyaca ünlü Arjantinli eski futbolcu Diego Maradona, salı günü (3 Kasım) Arjantin’in başkenti Buenos Aires’teki özel bir klinikte beyninde oluşan kan pıhtısı nedeniyle ameliyat oldu. Maradona’nın doktoru Leopoldo Luque, eski yıldız futbolcunun ameliyatının son derece başarılı geçtiğini ve şimdilik gözlem altında tutulduğunu açıkladı. 

Diego Armando Maradona, pazartesi günü (2 Kasım) artan şikayetleri sebebiyle Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te bulunan özel bir klinikte gözlem altına alınmış, yapılan testler sonucunda beyninde kan pıhtılaşması tespit edilen 60 yaşındaki eski futbolcu, salı günü (3 Kasım) iki saat süren bir ameliyat geçirmişti. Doktoru Leopoldo Luque, ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini ve Maradona’nın şimdilik gözlem altında tutulduğunu açıkladı. Luque, “Pıhtıyı başarılı bir şekilde çıkarmayı başardık. Diego ameliyatla iyi başa çıktı ve durumu şu an kontrol altına alındı. Küçük bir kan akışı var. Bir süre gözlem altında kalacak” dedi.

Maradona’nın koronavirüse yakalandığı yönündeki iddiaları da yalanlayan Luque, “O, hayatında çok fazla baskı olan yaşlı bir hasta. Ona yardım etmemiz gereken bir dönemdeyiz. Maradona olmak çok zor” diye konuştu.

Hayranları, dünyaca ünlü eski yıldız futbolcunun ameliyat olduğu kliniğin önünde toplanarak Maradona’ya destek verdi. Maradona’nın ameliyatının başarılı geçtiğini öğrenen hayranları, gelen haberi böyle kutladı:

https://twitter.com/ESPNFC/status/1323974156363419648

Geçen cuma günü (30 Ekim) 60 yaşına giren Maradona’nın daha önce de sağlık problemleri yaşamış ve iki kez kalp krizi geçirmişti.  

Pele ile birlikte futbolun iki efsanesinden biri

Arjantin’de başladığı profesyonel futbol kariyeri boyunca Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla ve Newell’s Old Boys’da forma giyen Diego Armando Maradona, 1986 yılında Meksika’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası’nı kazanan Arjantin Milli Takımı’nın en önemli oyuncusuydu. Çok sayıda gol krallığı ve Altın Top Ödülü’nün de sahibi olan Maradona, aktif futbol kariyerini sonlandırdıktan sonra uzun bir süredir farklı takımlarda teknik direktörlük yapıyordu. Maradona, geçen ay 80 yaşına basan Brezilyalı Pele ile birlikte tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.