Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hükümette istifa muamması: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak görevi bıraktı mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ettiği söyleniyor. Söylentinin kaynağı, Albayrak’ın Instagram hesabından paylaşılan bir metin. Metin “Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım” diye başlıyor, “Cenab-ı Allah sonumuzu hayreylesin” diye bitiyor.

Albayrak’ın Instagram hesabındaki istifa metni.

Albayrak’ın Instagram hesabından bu metin paylaşılmakla birlikte, Twitter hesabında böyle bir paylaşım görülmüyor. Dahası Albayrak’ın hesabına ve hesaptaki tweetlerine ulaşılamıyor.

Albayrak’ın Instagram hesabından saat 19.00’da paylaşılan metnin ardından, aynı zamanda damadı olduğu Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, cumhurbaşkanlığından, cumhurbaşkanlığı sözcüsünden, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan, T.C. İletişim Başkanlığı’ndan istifayı doğrulayan ya da yalanlayan bir açıklama gelmedi.

Ancak AKP MYK Üyesi, İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Mehmet Muş, saat 20.44’te attığı tweet ile Albayrak’ın istifasını bir tür doğruladı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.