Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Norveç: Ülkenin en büyük havayolu şirketi Norwegian Air borç batağında, salgın sürecinden sağ çıkamayabilir

Norveç’in en büyük havayolu şirketi Norwegian Air, 2021 yılının başlarında tüm faaliyetlerini durdurabileceğini açıkladı. 

Wizz Air, easyJet ve Ryanair‘in ardından Avrupa’nın dördüncü en büyük düşük maliyetli havayolu olan şirket, derin bir mali kriz yaşıyor. Salı günü (10 Kasım) yaptığı açıklamada üç aylık bilançosunu paylaşan şirket, borçlarını ödeme konusunda kurtarma finansmanı için çağrıda bulundu.

Norwegian Air, yüksek sınıf havayolu şirketlerinin düşük ücretli transatlantik uçuşlarda hızla genişlemesi sonucu krize sürüklenmişti. Koronavirüs salgınının da etkisiyle faaliyetlerini giderek azaltan şirket, şu an sadece iç hatlarda hizmet veriyor.

Talep yetersizliğinden dolayı filosundaki 140 uçaktan yalnızca altısının uçuş yaptığı Norwegian Air, “2021’in ilk çeyreği ve sonrasında faaliyetlerimize devam edebilmemiz için ek işletme sermayesine bağımlı durumdayız’’ açıklamasını paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.