Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Spotify podcast alanına yatırıma doymuyor: Bu kez de reklam teknolojisi firması Megaphone’u 235 milyon dolara satın aldı

Bir süredir podcast alanında çeşitli markaları bünyesine katan müzik ve podcast platformu Spotify, son olarak 235 milyon dolar karşılığında reklam teknolojisi firması Megaphone’u satın aldı. Spotify, alımla ilgili başka maddi bilgi vermekten henüz kaçınıyor. 

Megaphone, podcast yayınları ve bu alana reklam vermek isteyen kişilere hedefe uygun bir teknoloji sunuyor. ESPN’den Wall Street Journal’a, podcast yayıncılarının yayınlarına yer sağlıyor, yayınların buradan podcast mecralarına dağıtılmasını ve reklam kullanımını sağlıyor. Böylelikle reklamverenler, bu teknoloji aracılığıyla ulaşmak istedikleri hedef kitleyi seçebiliyor.  

Spotify geçmiş yıllarda, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) en çok dinlenen podcast programlarından birinin yapımcısı olan Joe Rogan, Kim Kardashian ve Michelle Obama’nın şovlarını bünyesine katmış, The Ringer ve Gimlet gibi podcast şirketlerini satın almıştı. Şimdi ise Megaphone’u alarak bu içerikleri gelire dönüştürmeyi hedefliyor. Reklam, Spotify’ın şimdilik gelirinin küçük bir bölümünü oluştursa da şirket yöneticileri gelecekten umutlu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.