Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs aşısı çalışmalarını vatandaşlara sorduk: “Sağlık Bakanı aşı olmamı istese de olmam, önce aşının üretildiği ülkeye bakarım”

Haber: Özgür Özdemir – Okan Yücel 

Koronavirüs salgınını durduracak aşı çalışmalarında kayda değer gelişmeler yaşanıyor. Son olarak Pfizer ve BioNTech şirketlerinin açıkladığı ön raporda, geliştirilen aşının yüzde 90 koruyucu etkisi olduğu ve önemli bir yan etkisinin tespit edilmediği açıklandı. Bu çalışmaların yanı sıra, Rusya ve Çin’deki aşı geliştirme çalışmaları da hız kazandı.

Türkiye’de ise mevcut aşamada sağlık görevlilerine farklı aşılar uygulanıyor. Şu ana kadar 570 gönüllü sağlık çalışanına Çin aşısı CoronaVac’ın ilk dozları yapıldı. Hem dünya genelindeki hem de Türkiye’deki aşı çalışmalarını Ankara’da yaşayan vatandaşlara sorduk.
Vatandaşların bir kısmı sağlıkları için aşı olmaya sıcak baktıklarını ve en önemli kriterin aşının güvenilirliği olduğunu söyledi. Aşı olabileceklerini açıklayan vatandaşlar, tercih hakları olması halinde Almanya’da geliştirilen aşıyı yaptırmak istediklerini belirtti. Vatandaşların bir kısmı ise aşı çalışmalarına daha mesafeli yaklaştı ve ilk aşamada aşı olmak istemediklerini söyledi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.