Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Spor ekonomisti Okan Can ile Türkiye’de futbol ekonomisi üzerine söyleşi: “Kulüpler, gelirlerini yükseltmek yerine, giderlerini azaltmalı”

Kulüpler Birliği’nde yayıncı kuruluş ve yayın hakları ile ilgili zirvesi dün (11 Kasım) yapıldı. Yayıncı kuruluştan şikayetçi olan Süper Lig takımları bu şikayetini Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir‘in de katıldığı toplantıda dile getirdi. 

TFF Başkanı Nihat Özdemir, beIN Sports ile yakın bir zamanda anlaşma imzalayarak yollarına devam etmek istediklerini söyledi. Özdemir, ‘’Biz de önümüzdeki hafta çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah yakın bir zamanda beIN Sports ile anlaşma imzalayıp beraber yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Koronavirüse yakalanan Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil toplantıya katılamadı. Yerine eski başkan Göksel Gümüşdağ vekalet etti. Gümüşdağ, ‘’Birinci gündem maddemiz, daha doğrusu en önemli maddemiz beIN Sports ile ilgili görüşmeler oldu. Bu toplantıda yaptığımız değerlendirmede mutabık olduğumuz bir karar aldık ve Nihat Bey’e ilettik. Sayın başkanımız beIN Sports yetkilileri ile görüşme yapacak” dedi.

Kulüpler Birliği zirvesini ve Türkiye’de futbol ekonomisinin durumunu spor ekonomisti Okan Can ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.