Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

24. İstanbul Tiyatro Festivali, “Diagonale Ascendante” dans performansıyla Bomontiada’da başlıyor

Institut Français Türkiye’nin işbirliğiyle hazırlanan Dijital Kasım ve 24. İstanbul Tiyatro Festivali, Diagonale Ascendante’ın 14 Kasım Cumartesi saat 20.00’de ve 15 Kasım Pazar saat 15.00 ve 20.00’de Bomontiada’dadaki ücretsiz gösterimleriyle başlayacak. Diagonale Ascendante’ın çevrimiçi gösterimi, 21 Kasım-28 Kasım günleri arasında Institut Français Türkiye’nin YouTube kanalında yayınlanacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen  24. İstanbul Tiyatro Festivali, 14 Kasım–1 Aralık tarihleri arasında, hem fiziki hem de çevrimiçi gösterilerle izleyiciyle buluşacak. Festivalin fiziki gösterileri koronavirüs önlemleri kapsamında DasDas, Fişekhane, Moda Sahnesi, Zorlu PSM, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Yapı Kredi Bomontiada, Caddebostan Kültür Merkezi ve Surp Vortvots Vorodman Kilisesi’nde yapılacak. 21 oyunun prömiyer yapacağı festivalde toplam 29 tiyatro, dans ve performans topluluğunun gösterisi yer alacak. 

Festival, Retouramont‘un hazırladığı Diagonale Ascendate dans gösterisiyle açılacak. Nathalie Tedesco ve Fanny Gombert’in dik bir yapıya tırmanarak performanslarını sergiledikleri gösteride, dansçıların hareketlerine projeksiyondan gölge ve ışık oyunları eşlik edecek. 14 Kasım Cumartesi saat 20.00’de ve 15 Kasım saat 15.00 ve 20.00’de Bomontiada’da yapılacak performanslar ücretsiz izlenebilecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.