Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hayat Eve Sığar uygulamasına göre İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde en güvenli yer, Eyüpsultan Mezarlığı

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına göre İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinin en güvenli yeri Eyüpsultan Mezarlığı. Medyascope‘a konuşan Eyüpsultanlılar, kimse mezarlığa uğramadığı için Eyüpsultan Mezarlığı’nın güvenli olduğunu düşünüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam (16 Kasım) Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı bir açıklama yaptı ve “Salgın, İstanbul başta olmak üzere ülkemizin genelinde daha ciddi seyrediyor. Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı” dedi. Bugün (17 Kasım) de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı yapılacak. Toplantının ardından Erdoğan’ın koronavirüs salgını nedeniyle alınacak önlemlere ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında İstanbul’daki birçok yerin kırmızı gözüktüğü şu günlerde mezarlıkların düşük riskli olduğu gözleniyor. HES uygulamasına göre Eyüpsultan Mezarlığı da düşük riskli bölgelerden biri.

Eyüpsultan’da bir tek mezarlık “güvenli”.

Medyascope‘a konuşan Eyüpsultanlı bir vatandaş, mezarlık ziyaretleri az olduğu için Eyüpsultan Mezarlığı’nın güvenli olduğunu söyledi. Eyüpsultan Mezarlığı’nda çalışan görevli ise “Burası mezarlık olduğu için kimse gelip gitmiyor. Bu yüzden burada risk yoktur” dedi. 

İstanbul’un Fatih ilçesinde ikamet eden, Eyüpsultan’da esnaf olan bir vatandaş, “Mezarlıkta kimse yok diye güvenli. Ben Fatih’te oturuyorum, HES’i açıyorum her yer kırmızı” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.