Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiliz başkonsolos, Çin’in Çongking kentinde boğulmak üzere olan bir kadını kurtarmak için nehre atladı, ülkede kahraman haline geldi

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Çongking kentinde Birleşik Krallık adına başkonsolosluk görevini yürüten İngiliz diplomat Stephen Ellison, üniversite öğrencisi bir kadını boğulmaktan kurtarmak için nehre atlayınca, Çin ve İngiltere’de sosyal medyada viral oldu. 

Cumartesi günü (14 Kasım) yaşanan olayda 61 yaşındaki Başkonsolos Ellison, 24 yaşındaki kadın kayaların üzerinden derin sulara kaydığı sırada yakındaki bir köyde nehir kenarında yürüyordu. İzleyenler tarafından kayda alınan anlarda Ellison’un ayakkabılarını çıkardığı ve kadını kurtarmak için suya atladığı görülüyor. 

Sosyal medya kullanıcıları Çinliler’in neden sadece olayı izledikleri ve müdahale etmedikleri yönünde eleştirilerde bulundu. Ancak bazı kullanıcılar çok az Çinli’nin yüzme bildiğini ve birçoğunun da ölümle sonuçlanması durumunda bir olaya karışmış olmaktan çekindiklerini söyledi. 

Çin’in İngiltere Büyükelçisi Liu Xiaoming, İngiliz diplomatı övdü ve “Çongking’deki İngiliz Başkonsolosu Stephen Ellison’a selam olsun. Onun adı sadece Çongking bölgesinde değil, Çin çevresinde hatırlanacak. Onun kahramanlığı ve nezaketi, Çin-İngiltere dostluğunun çok anlatılan ve yaygın bir hikayesi olacak” dedi.

Başkonsolos Ellison, Vuhanlı olan ve Çongking Üniversitesi’ne giden kız öğrencinin başına gelen bu olay nedeniyle sarsıldığını ve yavaş yavaş iyileştiğini söyledi. Genç kadının minnettarlığını bildirdiğini ve kendisini hafta sonu ailesiyle yemeğe davet ettiğini de sözlerine ekledi.

Derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.