Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu’nu konuk etti: “Siyasi tarihimizde bugüne kadar tehdidin yanında durulduğu görülmemişti, siyasetçi siyasetçinin dostu olmalıdır”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Akşener’in, İYİ Parti 2. Olağan Genel Kurultayı’nda yeniden genel başkan seçilmesi nedeniyle yapılan “hayırlı olsun” ziyaretinin ardından, iki genel başkan ortak basın toplantısı düzenledi. 

Alaattin Çakıcı’nın mektubu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, organize suç örgütü lideri olma suçlamasıyla bir süre hapis yatan ve İnfaz Kanunu’nda yapılan değişiklikle serbest bırakılan Alaattin Çakıcı’nın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmesine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

“Bunu milli iradeye karşı yapılan bir tehdit olarak görmekteyim”

“Soruşturma açılmasını olumlu karşılıyorum. Ancak dünden itibaren özellikle takip ettiğim şey Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın İçişleri Bakanı ve Sayın Adalet Bakanı’nın bu tavra karşı herhangi bir söylemi olmadı. Ana muhalefet partisi genel başkanının tehdit edilmesi ve ülkeyi yönetenlerin kulağının üstüne yatması çok manidardır. Ama hatırlatmak isterim ki siyasetçi, siyasetçinin dostu olmak durumundadır. Bunu milli iradeye karşı yapılan bir tehdit olarak görmekteyim.

“Bugüne kadar siyasi tarihimizde tehdidin yanında duran ilk tavır ve tutum olmuştur”

Sayın Adalet Bakanı reformdan bahsetti, Cumhurbaşkanı bu açıklamalara sahip çıktı. Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan tehdit çok ayıptır, çirkindir. Sonraki süreçte küçük ortak, ana muhalefet partisine yapılan tehditlere sahip çıktı. Bence küçük ortak, Sayın Abdulhamit Gül’e ‘Haddini bil, reform yapamazsın’ dedi. Sayın Kılıçdaroğlu’na tehdit geldi ama adresi adalet reformunu dile getiren Adalet Bakanı ve ona sahip çıkan Sayın Erdoğan’dır. Bugüne kadar siyasi tarihimizde tehdidin yanında duran ilk tavır ve tutum olmuştur.”

Aynı konuya ilişkin açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, “Her şeye rağmen soruşturma başlatılması önemli bir adım. Adaleti ihlal edenler olduğunda ne yapacaksınız? Siz Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararı tanımayarak anayasayı çiğneyen bir hâkimi terfi ettirirseniz, söylediklerinizin bir anlamı kalmaz” diye konuştu.

Reform ifadelerinin sadece sözde kaldığını belirten Karamollaoğlu, hükümetin salgınla mücadelede topluma yaptığı ekonomik yardımların yetersiz olduğunu vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.