Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pınar Umay davasında karar duruşması 26 Kasım’da: Savcı, katil zanlısı Erhan Baykan hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası talebinde bulundu

İstanbul Fatih’te evli olduğu erkek Erhan Baykan tarafından bir buçuk yaşındaki çocuğunun gözleri önünde altı bıçak darbesiyle öldürüldüğü iddia edilen Pınar Umay cinayeti davasının üçüncü duruşması, bugün (19 Kasım) İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Karar duruşması yapılmak üzere dava, 26 Kasım’a ertelendi.

Bugün yapılan duruşmada savcı mütalaasında, herhangi bir indirim olmadan ağırlaştırılmış müebbet cezası talebinde bulundu. 6 Ekim’de yapılan duruşmada, mahkeme heyeti mütalaanın hazırlanması ve delillerin incelenmesi için davayı ertelemişti. 

Pınar Umay’ın babası Cemal Umay, 6 Kasım’da hayatını kaybetti. Bugün yapılan duruşmada söz alan Pınar Umay‘ın ağabeyi Fatih Umay, babasının kararı görmeden vefat ettiğini söyledi ve “6 Kasım’da babamı kaybettim. Babam kararı göremeden gitti. Eskiden kalem kırılırdı, artık kırılmıyor. Ama verilecek en yüksek ceza belli. Artık davanın karara bağlanıp en yüksek cezanın verilmesini istiyorum” dedi.

Dün Twitter‘daki “PınarİçinAdalet” hesabından duruşma duyurusunu yapan aile, Cemal Umay’ın hayatını kaybetmesine dikkat çekti.

Ne olmuştu?

Bir buçuk yaşında bir kızı olan Pınar Umay‘ın 6 Mart 2020 tarihinde, yedi yıldır evli olduğu erkek tarafından altı bıçak darbesiyle öldürüldüğü iddia edilmişti. 13 Temmuz’da yapılan duruşmada “canavarca hisle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen sanık Erhan Baykan hakkında tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. İkincisi 6 Ekim’de yapılan duruşmada katil zanlısı cinayeti işlediğini kabul ederken savcı, mütalaanın hazırlanması ve delillerin incelenmesi için duruşmayı 19 Kasım 2020 tarihine ertelemişti.

Derleyen: Sahra Atila

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.