Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Evli olduğu erkek tarafından öldürülen Pınar Umay’ın davası ertelendi: “Bu çığlık, kızımız için attığımız adalet çığlığıdır”

İstanbul Fatih’te evli olduğu erkek tarafından altı bıçak darbesiyle öldürülen Pınar Umay davasının ilk duruşması bugün yapıldı. Çağlayan Adliyesi İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanık Erhan Baykan’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Dava, 6 Ekim 2020 tarihine ertelendi.

Pınar Umay’ın ailesi ve kadın örgütlerinden temsilciler, duruşma öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaptı:

“Pınar Umay, 20 aylık bir çocuk annesiydi. Pınar öldürülürken ekonomik sebepler bahane edildi. Bu ülkede kadınlar giyim tarzı, boşanmak istemesi ve yaşam tarzı gibi bahanelerle öldürülüyor. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun etkin bir şekilde uygulanmadığı için kadınlar ‘ölmek istemiyorum’ çığlıklarıyla can veriyor.”

Duruşma öncesi Pınar Umay’ın ailesi de açıklama yaptı. “Bu çığlık, kızımız Pınar Umay için attığımız adalet çığlığıdır” diyen Umay’ın annesi, sözlerine şöyle devam etti:

Bu çığlık, 6 Mart günü, yedi yıldır evli olduğu erkek tarafından altı bıçak darbesiyle hayattan koparılan kızımız Pınar Umay için adalet çığlığıdır. Ne biz Pınarımız’a doyabildik, ne de Pınarımız bir buçuk yaşındaki kızına doyabildi. Bugün Pınarımız’ı katleden cani hakim karşısına çıkacak. Bu dava sadece Pınar Umay’ın değil, toplumum davası olmalıdır. Mahkemeden indirim almak için ifade değiştiren faillere izin verilmesin diye sesimizi her zamankinden gür çıkarmak zorundayız.”

Pınar Umay’ın ağabeyi Fatih Umay, sadece kardeşi için değil, her türlü şiddete maruz kalan kadınlar için mücadele edeceklerini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.