Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da kapanma işe yaradı, vaka sayısı 20 günde 88 binden 9 bine düştü, önlemler gevşetilmeye başlanıyor

Fransa, günlük vaka sayısının endişe verici düzeye çıktıktan sonra yeniden düşüşe geçmesinin ardından aldığı sıkı tedbirleri gevşetiyor. 30 Ekim’den bu yana uygulanan sınırlamaların ardından Fransa’da günlük vaka sayısı düzenli şekilde geriledi. Amaçlananın başarıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “İkinci dalganın zirvesini geride bıraktık. Salgının hızını yavaşlatmayı başardık” dedi.

Macron günlük vaka sayısının yanında, yoğun bakım servislerindeki hasta sayısında da gözle görünür düşüş yaşandığını açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanı, hedeflerinin günlük vaka sayısının 5 binin altına inmesi olduğunu söyledi.

Ülkede 15 Aralık’tan itibaren sokağa çıkma yasağı sona erecek. Ancak gece 21.00 ile sabah 07.00 saatleri arasında yine sokağa çıkılamayacak.

15 Aralık’a kadar ise sokağa izinle çıkma uygulaması devam edecek. Ancak Fransız vatandaşları, ikamet ettikleri evin 20 kilometre uzağına kadar gidip gelebilecek. Geçerli uygulamada bu sadece bir kilometreydi. İbadet yerleri 30 kişiyle sınırlı olmak üzere açılabilecek. Koronavirüs önlemlerine uyan dükkanlar yeniden hizmet verebilecek. Buna göre her 8 metrekarede ancak bir kişi bulunabilecek. Restoran, kafe ve barlar ise 20 Ocak 2021’den önce açılamayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.