Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Kırk yıldır bitmeyen ASALA iddiası ve ASALA gerçeği

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, ülkücü-milliyetçi kesimlerin 1980 askeri darbesinden bu yana savunduğu “ASALA ve ASALA’yı kendilerinin bitirdiği” iddialarını ele aldı.

“Bahçeli’nin Çakıcı’nın Kılıçdaroğlu’na hücumuna sahip çıkarken ASALA konusunda değinmesi, ülkücü kesimde zaman zaman nükseden bir alışkanlık. Bunu 1996’da Susurluk Kazasında ölen Abdullah Çatlı olayında da görmüştük. Hatta gazeteci Abdi İpekçi cinayetine, Papa Suikast girişimine katılan Mehmet Ali Ağca’ya dahi bazı mahfillerde kahraman muamelesinin yapıldığını biliyoruz. […] Genelkurmay, MİT, Dışişleri ve tabii ki Cumhurbaşkanlığı bu konularda her kayda sahip, sahip olmadıklarına da ulaşabilecek konumdaki kurumlar. Birisi çıkıp lütfen bu yazdıklarımı yalanlasın, doğrusunu söylesin. Kırk yıldır iç siyaset sahnesinde kullanılan şu ASALA meselesi de kapansın artık. Ortada bir kahramanlık varsa, gerçek kahramanlara da ayıp oluyor” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.