Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da hükümetin “nefret iklimini beslemekle” suçladığı İslamofobiyle Mücadele Kolektifi kendini lağvedecek

Fransa İslamofobiyle Mücadele Kolektifi, hükümet tarafından ortadan kaldırılmakla tehdit edildikleri gerekçesiyle kendini lağvetme kararı aldığını duyurdu. Kolektif, İslamcılık ile yakınlık iddialarını da reddetti. Buna göre kolektif, faaliyetlerine bir başka ülkede devam edecek.  

Coğrafya-tarih öğretmeni Samuel Paty’nin başı kesilerek öldürülmesinin ardından, geçen hafta Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, kolektifi “cumhuriyet karşıtı bir odak haline gelmekle” ve “nefret iklimini beslemekle” suçladı. Paty cinayetinin ardından İslami derneklere yönelik operasyonlar düzenlendi.  

AFP’ye konuşan kolektifin avukatı Sefen Guez Guez, “Bu noktaya gelmiş olmak çok üzücü. Fransa’da ırkçılık karşıtı hiçbir dernek bu denli saldırıya maruz kalmamıştır. İslamofobiyle Mücadele Kolektifi’nin yaptığı sadece adaleti savunmaktı. Kolektif, ayrımcılığa uğrayan Müslümanlar’a, ‘Haklarınız var, kendinizi savunabilirsiniz” diyordu” dedi.  

2000’lerin başında aktivist Samy Debah’nın kurduğu İslamofobiyle Mücadele Kolektifi, ağırlıklı olarak başörtülü kadınlara hukuki ve psikolojik destek sunuyordu. Kolektif, Müslüman Kardeşler gibi yapılarla yakınlığı olduğu iddialarını ise hep reddetti.

Derleyen: Burak Tatari

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.