Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Joe Biden tamamı kadınlardan oluşan iletişim ekibini açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yeni başkanı Joe Biden, iletişim ekibini açıkladı. Tümü kadınlardan oluşan ekibin lideri, Biden’ın seçim kampanyasında tanıtım ekibinin liderliğini yapan Kate Bedingfield olacak. Bedingfield, başkan yardımcısı olduğu dönemde de Biden’ın iletişim danışmanlığını üstlenmişti.

Kate Bedingfield

ABD’nin Donald Trump’tan önceki başkanı Barack Obama’nın İletişim Direktörü olarak çalışan Jen Psaki ise Biden döneminde Beyaz Saray Sözcüsü olarak görev yapacak.

Yeni dönemde başkan yardımcılığını üstelenecek Kamala Harris’in basın danışmanları ise Symon Sanders ve Ashley Etienne olacak.

Biden konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Tümü kadınlardan oluşan ilk Beyaz Saray iletişim ekibini duyurmaktan dolayı çok gururluyum. Ekibimizdeki yetenekli ve tecrübeli iletişimciler farklı perspektifler paylaştıkları bu ülkeyi tekrar daha iyi inşa etme kararlılıklarını işlerine yansıtacaklardır” dedi.

Kabinedeki diğer görevlendirmelerin aksine iletişim ekibi atamaları senato onayı gerektirmiyor.

Ekonomi takımı önümüzdeki hafta duyurulacak

Joe Biden’ın ekonomi yönetimini teslim ettiği kişileri ise önümüzdeki hafta duyurması bekleniyor. Biden’ın ekonomi ekibinin büyük kısmının Obama döneminde görev alan isimlerden oluşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kendisinin de başkan yardımcısı olarak görev yaptığı bu dönemde Biden’ın ekonomi ekibinde görev alan pek çok isim yeni dönemde kabinede yetkilendirilecek.

Beyaz Saray’ın ekonomi politikalarının belirleyicisi durumunda olan Ekonomi Danışmanları Konseyi’nin başına Cecilia Rouse getirilecek. Princeton Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevini sürdüren Rouse, Obama döneminde aynı konseyde üye olarak yer almıştı. Rouse’ın çalışma alanları gelir eşitsizliği ve eğitim ekonomisi.

Cecilia Rouse

Üç kişiden oluşan ekibin diğer iki üyesinin ise ekonomistler Heather Boushey ve Jared Bernstein olması bekleniyor. Bernstein, 2009 ve 2011 yılları arasında Biden’ın ekonomi danışmanı olarak görev yapmıştı.

ABD Bütçe ve Yönetim Ofisi’nin başına ise bir başka kadın Neera Tanden’in geçebileceği konuşuluyor. Tanden, Center for American Progess adlı liberal düşünce kuruluşunun başkanı olarak görev yapıyor. 2016 yılındaki başkanlık seçimlerinde Bernie Sanders yerine Hillary Clinton’a destek veren Tanden’in bu göreve atanması, Demokrat Parti içindeki sol kanattan tepki çekebilir.

ABD Merkez Bankası FED’in bir önceki başkanı Janet Yellen’in de yeni dönemde Hazine Sekreteri olarak görevlendirilmesi bekleniyor.

Obama döneminde Ekonomi Danışmanları Konseyi Başkanı olarak görev yapan Jason Furman’a göre, ekonomi yönetiminin daha çok işsizlik ve gelir eşitsizliği üzerine çalışan ekonomistlerden oluşması Biden’ın ekonomi politikası hakkında önemli ipuçları barındırıyor. Salgın nedeniyle çok sayıda insanın işini kaybettiği de düşünülürse Biden’ın ilk ekonomik icraatlarının sosyal yardımları artırmak ve işsizliği azaltmak olacağı öngörülüyor.

Başkanlık seçimlerinden zaferle ayrılan Joe Biden, görevi 20 Ocak 2021 tarihinde devralacak.

Derleyen: Okan Yücel

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.