Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Maradona’nın doktoru hakkında “taksirle öldürme” iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Geçen hafta hayata veda eden Diego Armando Maradona’nın doktoru Leopoldo Luque, Arjantinli efsanevi futbolcunun ölümünden sorumlu tutuluyor. Polis pazar günü (29 Kasım) Luque’un evini ve muayenehanesini aradı.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından 60 yaşındaki Diego Maradona, 25 Kasım Çarşamba günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. İlk otopsi sonuçlarına göre Maradona’nın ölüm nedeni “akut pulmoner ödem ve şiddetli kronik kalp yetmezliği” olarak açıklandı. 

Arjantin’de savcılar, Maradona’nın ölümünün ardından doktoru nörocerrah Dr. Leopoldo Luque hakkında “taksirle öldürme” iddiasıyla soruşturma başlattı. Luque’un Buenos Aires’teki muayenehanesi ve evi, pazar sabahı (29 Kasım) arandı. Soruşturmayı yürüten savcılar, Maradona’nın durumunda, Luque ve birkaç başka doktor tarafından bir ay önce beyninden ameliyat edilmesinden sonra yaşadığı iki hafta boyunca bir düzensizlik olup olmadığını araştırıyor. 

İlk açıklamalarda Maradona’nın yeğeni, amcasını 24 Kasım Salı akşamı canlı gördüğü söylemişti. Bakıcısının da Maradona’yı çarşamba sabahı saat 06:30’da gördüğü, kendisini kontrol ettiğinde uyuduğu ve düzenli nefes aldığı açıklandı. Maradona’nın avukatı ise oyuncunun 12 saat boyunca kontrol edilmediğini öne sürdü. Ameliyattan sonra Maradona’nın her saat başı kontrol edilmesi gerekiyordu.

Pazar günü (29 Kasım) gazetecilerin sorularını yanıtlayan Luque, muayenehanesinin arandığını onayladı. Savcılık, Maradona’ya ait dosyalara ve elektronik cihazlara el koydu. Luque gözyaşları içinde, herhangi bir yanlış yapmadığını savunarak “Diego için yaptığım her şey için gurur duyuyorum” dedi. Luque, Maradona’yı bir baba gibi gördüğünü de sözlerine ekledi. 

Derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.