Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya yeni benzinli araç satışını yasaklıyor

Japonya 15 yıl içinde yeni benzinli araçların satışını yasaklayacak. Benzinli araçların satışının yasaklanmasının nedeni ise ülkenin 2050 yılında ulaşmak istediği karbon nötrlüğü.

Japonya’da yayımlanan günlük gazete Mainichi Shimbun’un kaynak vermeden paylaştığı haberine göre bu konudaki yeni yasa önümüzdeki hafta açıklanabilir. Yasayla beraber elektrikli ve hibrit araçlar desteklenmiş olacak.

Ekim ayında Başbakan Yoshihide Suga, Japonya’nın karbon nötr olması hedefi için 2050 yılını son tarih olarak belirledi. Suga, büyük şirketlerden karbon emisyonlarını nasıl dengeleyecekleri hakkında çalışmalarını istedi.

Birleşmiş Milletler (BM) ve aktivistler, Japonya’nın bu adımını memnuniyetle karşıladı. Ancak Japonya halen fosil yakıtlara bağımlı olan bir ülke ve hükümet henüz karbon nötr hedefine ulaşmanın ayrıntılarını açıklamadı. Ülkenin şu anki hedefi hem hibrit hem de elektrikli, düşük emisyonlu otomobillerin satışını 2019’da yüzde 40’tan 2030’a kadar yüzde 50 ila 70’e çıkarmak. 

Ülkenin ekonomi ve ticaret bakanları konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı. 

Haberi derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.