Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Koronavirüs aşılarının ilk kısmı 11 Aralık’tan sonra gelecek, öncelik sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü vatandaşların

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısı gündemiyle toplanan Bilim Kurulu’nun ardından sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı. Koca’nın açıklamasına göre aşılamada öncelik, sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü vatandaşlara verilecek.

“Bir inaktif virüs aşısının temini için sözleşme imzalamış durumdayız” denilen açıklamada, “Sözleşme yaptığımız aşının ilk kısmının Türkiye’ye 11 Aralık’tan sonra gelmesi beklenmektedir” bilgisi paylaşıldı.

Öncelik sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü vatandaşların

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamaya göre salgına karşı aşılama çalışmaları dört aşamada yapılacak. 

İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlar, yaşlılar, engelliler, koruma evleri gibi gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak.

İkinci aşamada toplum işleyişi için gerekli sektörlerde, kritik işlerde çalışanlar, 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı olanlara aşı uygulanacak.  

Üçüncü aşama 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı olanları, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve meslek çalışanlarını kapsıyor. 

Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.