Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs vaka sayıları ikiye katlanan Adana, Ordu ve Samsun’un tabip odaları başkanları anlatıyor

Haber: Sahra Atila, Ufuk Çeri, Özgür Özdemir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son iki haftada Adana, Samsun ve Ordu’da koronavirüs vaka sayılarında yüzde 100 artış olduğunu belirterek, “Hastanelerimiz ve sağlık personelimiz büyük bir yükün altında” açıklamasını yaptı.

Medyascope özel yayınında Bakan Koca’nın açıklamalarını, Adana’nın koronavirüsle mücadelesini ve hastanelerin doluluk oranını Sahra Atila‘ya anlatan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, “Adana’da yataklar ve yoğun bakım servisleri dolmuş durumda” dedi. 

Ordu Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Coşkun da kentteki vaka artışını Ufuk Çeri’ye değerlendirdi. Hastanelere gelen hasta yoğunluğundan ve koronavirüs semptomları gösteren hasta sayısının fazla olmasından sayıların arttığını anladıklarını belirten Coşkun, “Son haftalarda Ordu bölgesinde rekor seviyede hasta yoğunluğu olduğunu arkadaşlarımız söylemişti. Yüzde 100’lük bir artışı duymak bizi de üzdü” diye konuştu.

Sağlık personelinin canla başla çalıştığını vurgulayan Coşkun, “Vatandaşlar da üzerine düşün sorumluluğu yerine getirirse, özellikle evden çıkmazlarsa, maskeye dikkat ederlerse bu salgını geriye çekebiliriz” dedi.

Yoğun bakım servislerinde doluluk oranın fazla olduğunu söyleyen Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yoğun bakımlara hastalığın şiddetine göre hastaları alıyorlar. Daha hafif hastalar servislere çıkarılıyor. Şu anda yoğun bakımlarla ilgili bir sıkıntı yok. Başhekimlerimiz yeni yoğun bakım ve servisler açıyorlar.”

Ordu İl Pandemi Kurulu’na önerilerini sunduklarını belirten Coşkun, “En son olarak kurula ‘tam kapanma’nın gerekli olacağını bildirdik” diye konuştu.

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Neslihan Furtun ise kentteki son durumu Medyascope özel yayınında Özgür Özdemir’e anlattı. 

Samsun’un koronavirüs salgınının başından beri en zor günlerini yaşadığını belirten Furtun, filyasyon ekiplerinin hastalara yetişemediğini söyledi. Furtun, “Vaka sayıları böyle devam ederse hastaneler bunu kaldıramayacak” dedi.

Samsun özelinde hastaların ilaç kullanımına direndiğini belirten Dr. Funda Neslihan Furtun, “İlaç ne kadar erken alınırsa hastalığın ağırlaşması o derece engellenmiş olunur” diyerek yurttaşlara çağrı yaptı. Furtun, kentteki hastanelerin yoğun bakım servislerine dair de “Yoğun bakım yatağı bulmak imkânsız hale geldi” açıklamasını yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.