Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan’ı kim sabote etmeye çalışıyor acaba?

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report’ta “Erdoğan’ı kim sabote etmeye çalışıyor acaba?” başlıklı bir yazı yayımladı. Yetkin, ilk “yerli ve milli” helikopter teslim töreni canlı yayınında motorun çalıştığı gösterilemeyince TUSAŞ Motor Sanayii (TEI) Genel Müdürü Mahmut Akşit’in “töreni sabote etmek isteyenleri” sorumlu ilan etmesini, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) Çin’e ihracat yapmak üzere yola çıkan trenin geri döndüğü haberlerini “kötü niyet” olarak nitelendirmesini örnek vererek, “İşi savuşturmak için suçu başka yerlere atma telaşı gözleniyor. Bürokraside buna benzer bir telaşı 2001 ekonomik krizi sonrasında da görmüştük” dedi.

“Devlet hafızası körelip ülke kâr için her şeyi mübah gören bir şirket mantığıyla yönetmeye başlayınca, bir süre sonra dikişler oradan buradan atmaya başlıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde Donald Trump böyle gitmedi mi? Üstelik oylarını artırmasına rağmen. Şimdi TEI Genel Müdürü’nün iddiası üzerine durup bir daha düşünelim: Mesele devlet yönetimindeki savrulma mı, Erdoğan’ı sabote etmek mi?” diye soran Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.