Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

A Milli Futbol Takımı’nın 2022 Dünya Kupası eleme gruplarındaki rakipleri belli oldu: Hollanda, Norveç, Karadağ, Letonya, Cebelitarık

2022 yılında Katar’da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası’na katılım için Avrupa ön eleme grupları belli oldu. İsviçre’nin Zürih kentindeki kura çekiminde Türkiye, 55 takım arasında ikinci torbada yer aldı. Daha önce 1954 ve 2002 yıllarında olmak üzere iki kez Dünya Kupası’na katılan ve son katıldığı turnuvada üçüncü olan Türkiye, 2022 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde G grubunda Hollanda, Norveç, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık ile eşleşti. 

Türkiye, tarihinde Hollanda ile oynadığı 12 maçın üçünü kazanabildi. Dört beraberlik beş mağlubiyet alan Türkiye, son karşılaşmada rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı. Türkiye, tarihinde Norveç ile oynadığı yedi resmi maçın dördünü kazandı. Öte yandan A Milli Takım, Cebelitarık ile tarihinde ilk kez 2022 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde karşılaşacak. FIFA 2022 Dünya Kupası Avrupa elemeleri 25-27 Mart 2021 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak. 

FIFA 2022 Dünya Kupası’na katılım için Avrupa ön eleme grupları şöyle oluştu: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.