Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Joe Biden, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı için Kaliforniya Başsavcısı Xavier Becerra’yı seçti: Kurumun ilk Latin kökenli başkanı olacak

New York Times gazetesine göre, ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden, Kaliforniya Başsavcısı Xavier Becerra’yı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na (HHS) atayacak. Karar Senato tarafından onaylanırsa Becerra, federal sağlık departmanına başkanlık yapacak ilk Latin kökenli ABD vatandaşı olacak.

Eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde ülkede milyonlarca kişiyi sağlık sigortası kapsamına alan ve “ObamaCare” olarak da bilinen Hesaplı Sağlık Hizmetleri Yasası‘nın (Affordable Care Act) mimarlarından biri olan 62 yaşındaki Becerra, haziran ayında Yüksek Mahkeme’de yaptığı bir konuşmada, “Hesaplı Sağlık Hizmetleri Yasası insan hayatını değiştiren bir yasaydı ve koronavirüs sayesinde uygun fiyatlarla kaliteli sağlık hizmetlerine daha fazla erişime sahip olmanın değerini şimdi hepimiz görebiliyoruz” diye konuşmuştu. Şu anki ABD Başkanı Donald Trump‘ın döneminde Hesaplı Sağlık Hizmetleri Yasası’na karşı başlatılan kampanyaya da değinen Becerra, “Şimdi vatandaşlarımız arasındaki ölümcül sağlık eşitsizliklerini ele almak için en iyi aracımızdan vazgeçmenin zamanı değil” demişti.  

Xavier Becerra

Becerra, 2017 yılında Kaliforniya Başsavcısı olmadan önce Los Angeles’ı temsilen 12 dönem ABD Kongresi’nde görev yaptı. 2009 ve 2010 yıllarında eski ABD Başkanı Barack Obama’nın sağlık düzenlemelerinin Kongre’de onaylanmasında da önemli bir rol oynayan Becerra, sağlık komitesinin kıdemli bir üyesi olarak Temsilciler Meclisi Yollar ve Araçlar Komitesi’nde yer aldı.

Atandığı takdirde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı‘nın ilk Latin kökenli başkanı olacak Becerra, Biden yönetiminin koronavirüse karşı mücadelesinde önemli bir göreve sahip olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.