Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başakşehir, Şampiyonlar Ligi’ndeki son maçında, dördüncü hakemin ırkçılık yaptığı gerekçesiyle sahadan çekildi

Başakşehir, Şampiyonlar Ligi H grubundaki son maçında Paris Saint-Germain (PSG) ile karşılaştığı mücadelede, dördüncü hakemin yedek kulübesine yönelik ırkçı ifadeler kullanması sebebiyle sahadan çekildi. Türkiye temsilcisi, maçın dördüncü hakemi Romanyalı Sebastian Coltescu’nun, Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya “Sit down n..ro” (siyahlar için aşağılayıcı bir ifade)  demesi üzerine sahayı terk etti. Başakşehirli Demba Ba olaya tepki gösterirken, “Buradaki diğer kişilerden bahsederken ‘Bu beyaz adam”demiyorsun. Peki neden bizden ‘Bu siyah adam’ diye bahsediyorsun?” dedi.    

Öte yandan Paris St. Germain Kulübü’nün resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda da “Irkçılığa dur” denildi.

Başakşehir, soyunma odasına girmesinin ardından Twitter hesabından ‘’Irkçılığa Hayır’’ paylaşımı yaptı. Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, “4. hakem maçta kalırsa, maça çıkmama kararı aldık. 4. hakem çekilirse, maça devam etme kararımız var. Onun haricinde maça girmeyeceğiz. 4. hakemde ısrarcı olurlarsa, böyle bir ırkçılığa göz yumarlarsa, Başakşehir olarak bunun sonuçlarına katlanırız. Buna duyarsız kalamayız. Orada herkesin önünde o kelimeyi kullandı. Kararı bekliyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.