Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi’nde altıncı hafta: Irkçılık

Şampiyonlar Ligi’nde E, F, G ve H grubu maçları dün akşam (8 Aralık) oynandı. Başakşehir, Paris Saint-Germain (PSG) ile karşılaştığı mücadelede, dördüncü hakemin yedek kulübesine yönelik ırkçı ifadeler kullanması sebebiyle sahadan çekildi. H grubunun diğer maçında Almanya temsilcisi RB Leipzig evinde, İngiltere temsilcisi Manchester United’ı konuk etti. Leipzig 3-2 kazandığı maçta, gruptan çıkmayı garantiledi. United ise aldığı mağlubiyet sonucu grubu dokuz puanla üçüncü bitirerek yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etme hakkını kazandı ve Şampiyonlar Ligi’ne veda etti  

Irkçılık 

Başakşehir takımı, Şampiyonlar Ligi H grubu’ndaki son maçında Paris Saint-Germain ile karşılaştığı mücadelede, Romanyalı dördüncü hakem Sebastian Coltescu‘nun, Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya “Sit down n..ro” (siyahlar için aşağılayıcı bir ifade) demesi üzerine sahayı terk etti. Başakşehirli Demba Ba olaya tepki gösterirken “Buradaki diğer kişilerden bahsederken ‘Bu beyaz adam”demiyorsun. Peki neden bizden ‘Bu siyah adam’ diye bahsediyorsun?” diye konuştu. Başakşehir, takım olarak soyunma odasına giderken, PSG’li futbolcular da ırkçılığa karşı birlikte tepki gösterip soyunma odasına döndü. PSG’li Kylian Mbappé ve Neymar, orta hakeme “We can’t play with this guy” (Biz bu adamla oynayamayız) dedi. UEFA’nın dün geceki olağanüstü toplantısı sonucu, maçın farklı hakemlerle bugün (9 Aralık) Türkiye saati ile 20.55’te kaldığı yerden devam etmesi kararı çıktı. 

21. yüzyılın en iyileri karşı karşıyaydı

Dün akşam, G grubundaki Barcelona-Juventus maçında, Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi, bir kez daha karşı karşıya geldi. 28 Ekim’de oynanan ilk maçta Portekizli süper star Ronaldo, koronavirüs testi pozitif çıktığı için forma giyememişti. İkinci maçta Barcelona deplasmanında sahne alan Ronaldo, 13 ve 52. dakikalarda attığı goller ile mücadeleye yine damga vurdu. Juventus maçı 3-0 kazanırken grubu lider tamamladı.  

Şampiyonlar Ligi’nde E, F, G ve H grubunda altıncı hafta maçları tamamlanırken son 16 turuna kalan takımlar şöyle belirlendi: 

E Grubu 

-Chelsea

-Sevilla

F Grubu 

-Borussia Dortmund 

-Lazio 

G Grubu 

-Juventus 

-Barcelona 

H Grubu 

-RB Leipzig 

-PSG

Gecenin sonuçları şöyle: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.