Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2020 yılının son gökyüzü şöleni olan Geminid meteor yağmurları başladı

Her yılın sonunda gerçekleşen ve astronomi dünyası tarafından en görkemli meteor yağmurları olarak tanımlanan Geminid (İkizler) meteor yağmuru, bu yıl en aktif olarak 13-14 Aralık tarihleri arasında izlenebiliyor.

Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından yapılan açıklamaya göre, astronomi dünyası tarafından en çok görülmeye değer meteor yağmurlarından biri olarak tanımlanan ve bu yıl 4-17 Aralık tarihleri arasında aktif olan Geminid (İkizler) meteor yağmuru, en net biçimde 13-14 Aralık tarihleri arasında izlenebilecek.

Geminid meteor yağmurlarına, muhtemelen bir asteroit veya bir kuyruklu yıldız olduğu belirtilen 3200 Phaethon’un sebep olduğu düşünülüyor. Güneş’e onu diğer asteroitlerden daha yakınlaştıran bir yörüngeye sahip aktif bir Apollo asteroiti olarak bilinen 3200 Phaethon’un bıraktığı toz ve parçacıklar, atmosferde yanarak Geminid meteor yağmurlarına sebep oluyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.