Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir günde 11 sağlık çalışanı hayatını kaybetti: “Yönetemiyorsunuz, ölüyoruz!”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 14-15 Aralık 2020 tarihleri arasında 11 sağlık çalışanının koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybettiğini bildirdi. “Yönetemiyorsunuz, ölüyoruz!” diyen TTB, salgının başından beri sağlık çalışanları için önlem alınması gerektiğini söylüyor. Türkiye’de salgının görüldüğü 11 Mart’tan bu yana Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 225, TTB verilerine göre ise 256 sağlık çalışanı hayatını kaybetti

“Kovid-19 meslek hastalığı kabul edilsin”

Türk Tabipleri Birliği, ölen sağlık çalışanlarının isimlerini, “#Covid19MeslekHastalığıKabulEdilsin” etiketiyle paylaştı.

14 Aralık 2020 tarihinde hayatını kaybeden röntgen teknisyeni Abdurrahman Ürkmez, Hatay Devlet Hastanesi’nde görev yapıyordu.

14 Aralık’ta koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybeden aile hekimi Nezih Aydoğan, Mersin Turgut Türkalp Aile Sağlığı Merkezi’nde görevliydi.

Nevşehir’de görev yapan ve 15 Aralık’ta hayatını kaybeden Mustafa Kocatmaz, eczacıydı.

15 Aralık’ta hayatını kaybeden Zeki Gül, Samsun’da görev yapıyordu ve eczacıydı. 

Bursa’da işyeri hekimi olarak çalışan Cumhur Toker, 15 Aralık’ta koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybetti.

Ebe Elif Özer, Adana Ceyhan İlçe Devlet Hastanesi’nde görev yapıyordu ve 15 Aralık’ta hayatını kaybetti. 

Prof. Dr. Kerim Çağlı, Ankara’da özel bir hastanede kalp ve damar cerrahisi uzmanıydı, 15 Aralık’ta koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybetti.

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü çalışanı Ali Ayvalık, 15 Aralık’ta hayatını kaybetti.

Antalya’da özel bir klinikte çalışan Ragıp Hazar diş hekimiydi ve 15 Aralık’ta hayatını kaybetti.

Isparta Şehir Hastanesi’nde görev yapan Serdar Gül, radyoloji uzmanıydı. Koronavirüse yakalandığı için 15 Aralık’ta hayatını kaybetti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli olan Prof. Dr. Güngör Nişli, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanıydı. 15 Aralık 2020 tarihinde hayatını kaybetti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.