Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adalet Bakanlığı, sakıncalı denilip cezaevine alınmayan “balık desenli elbise” sorusuna, “Hükümlülerin giysileri güvenlik görevlilerinin üniformaları ile benzer olamaz” yanıtını vermiş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun, Muğla Bodrumlu kadınların Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’a hediye ettiği ancak sakıncalı bulunarak cezaevine alınmayan “balık desenli elbise” için Adalet Bakanlığı’na sorduğu soruya yanıt verildi. Kerestecioğlu, bakanlığın verdiği yanıtı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünden okuyarak, “Bizim cezaevindeki iç ve dış güvenlik görevlileri balık desenli elbiseler giyiyorlarmış. Böyle bir vahametle karşı karşıyayız” dedi.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Bodrumlu kadınlar tarafından Gültan Kışanak’a hediye edilen ancak üzerindeki balık deseni nedeniyle sakıncalı bulunup cezaevine sokulmayan elbise ile ilgili Adalet Bakanlığı’na yazdığı soruya gelen yanıtı açıkladı. Meclis kürsüsünde konuşan Kerestecioğlu, Bodrumlu kadınların Gültan Kışanak’a, o yörenin motiflerini içeren “balık desenli bir elbise” hediye ettiklerini, Kışanak’ın kızının elbiseyi cezaevine götürdüğünü ancak elbisenin içeri sokulmadığımı söyledi:

“Ben de Adalet Bakanlığı’na ‘Balık desenli bir elbisede nasıl bir sakınca görülebilir?’ diye soru yönelttim. Gelen cevapta ‘İnfaz kanununun hükümlünün giydirilmesi başlıklı 64 maddesinde, hükümlülerin giysilerinin iç ve dış güvenlik görevlilerinin giymekte olduğu üniformalara benzer şekil ve renkte olamayacağı hükümlerine yer vermiştir. Bu itibarla sözkonusu kıyafet anılan hükme istinaden kurum müdürlüğü tarafından kabul edilmemiş ve getirene iade edilmiştir’ deniliyor.”

“Bakanlığa göre, cezaevindeki güvenlik görevlileri balık desenli elbise giyiyorlar”

HDP’li Kerestecioğlu, “Arkadaşlar bir yaşımıza daha girdik” diyerek sakıncalı bulunan elbisenin resmini TBMM Genel Kurulu’na gösterdi. Kerestecioğlu, “Yani bizim cezaevindeki iç ve dış güvenlik görevlileri balık desenli elbiseler giyiyorlarmış. Gerçekten sıkıcı ve karanlık kıyafetler giymektense bunu giymek iyidir, eğer durum böyle ise. Ama böyle bir vahametle karşı karşıyayız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.