Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un koronavirüs testi pozitif çıktı

Élysée Sarayı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un bazı koronavirüs semptomları göstermesi üzerine PCR testi yaptırdığını ve test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. Macron’un yedi gün boyunca kendisini izole edeceği ve evden çalışmaya devam edeceği duyuruldu.

Açıklamada, 42 yaşındaki Cumhurbaşkanı Macron’un çalışma ve faaliyetlerini uzaktan yürütmeye devam edeceği belirtilirken durumu hakkında daha detaylı bilgi verilmedi. Bir Élysée kaynağı, Macron’un kendisini iyi hissettiğini söyledi.

Macron, çarşamba günü (16 Aralık) haftalık kabine toplantısına başkanlık etmiş ve Portekiz Başbakanı António Costa’yı Élysée’de ağırlamıştı. 

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü Genel Sekreteri José Ángel Gurría da pazartesi günü (14 Aralık) Élysée’ye öğle yemeği için konuk olmuştu. Sánchez’in ofisi bugün yaptığı açıklamada, başbakanın halka açık faaliyetlerini askıya aldığını ve 24 Aralık’a kadar karantinada kalacağını duyurdu.

Fransa Başbakanı Jean Castex’in ofisi de konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Castex’in yakın zamanda Macron’u ziyaret ettiği ve bu yüzden kendisini yedi gün boyunca izole edeceği belirtikdi. Sağlık Bakanı Olivier Veran, hükümetin aşılama planını Castex yerine parlamentonun üst meclisine sunacak. 

Fransız Parlamentosu’nun sözcüsü Richard Ferrand da salı günü (15 Aralık) test sonucu negatif çıkan ve herhangi bir semptom göstermeyen Macron’un eşi Birgitte Macron gibi kendisini karantinaya aldı. Macron, önümüzdeki hafta Lübnan’a yapacağı ve Fransız birlikleri ile birlikte Lübnanlı yetkilileri ziyaret etmeyi planladığı gezisini iptal etti.

Macron, koronavirüs için PCR testi yaptıran birkaç dünya liderinden sonuncusu. Ekim ayında hastanede tedavi gören ABD Başkanı Donald Trump, temmuz ayında testi pozitif çıkan Brezilya Başkanı Jair Bolsonaro ve yoğun bakımda tedavisi tamamlanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson da koronavirüse yakalanan diğer liderler arasındaydı. Almanya Başbakanı Angela Merkel de doktorunun aynı ay test sonucu pozitif çıkmasınan sonra kendini izole etmek zorunda kaldı.

Kaynak: The Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.