Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB: Bir günde 11 sağlık çalışanı koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 20 Aralık Pazar günü yaptığı açıklamada, 11 sağlık çalışanının daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu. “Yönetemediğiniz için ölüyoruz” başlığıyla yapılan açıklamada TTB, koronavirüsün sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilmesine yönelik çağrısını yineledi.

TTB, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, koronavirüsün meslek hastalığı sayılması için “Oyalama değil yasa istiyoruz!” derken 17 yıldır Giresun İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan 56 yaşındaki sağlık memuru Ali İhsan Kabadayı‘nın, İstanbul’da özel bir hastanede çalışan dahiliye uzmanı Dr. Orhan Çaşkurlu’nun, Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği Üyesi ve eczane teknisyeni Cuma Kara’nın, Manisa’da çalışan ve 20 gündür koronavirüs tedavisi gören 51 yaşındaki eczane teknisyeni İlhan Sağıroğlu‘nun, Kastamonu Tosya’da eski Tosya Belediye Başkanı veteriner hekim Sait Gülabacı‘nın, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahit Günhan’ın, Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’den 71 yaşındaki emekli Patoloji Uzmanı Dr. İbrahim Zühtü Altuğ’un, Samsun’un Çarşamba ilçesinde 112 İstasyonu’nda ambulans şoförü olan Rıfat Sefa Ataseven‘in, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne bağlı semt polikliniğinde hemşire olarak görev yapan Hamza Mesut Özaslan‘ın, Mersin Tarsus’ta özel bir hastanede çalışan 67 yaşındaki genel cerrahi Uzmanı Dr. Nuri Ocak‘ın ve Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde çalışan, 43 yaşındaki Diş Hekimi Serkan Munis‘in koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu .

Derleyen: Edanur Tanış

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.